Kinderen

 

Als je bij mij komt heb je meestal ergens last van.

Homeopatische medicijnen helpen jouw lichaam zichzelf beter te maken. Je lichaam is eigenlijk een doe-het-zelver. Als je lichaam genoeg goede voeding, beweging, frisse lucht, zonlicht en water krijgt kan het op een gezonde manier reageren op wat het overkomt.

Unknown-3

bloed heel dichtbij

Denk maar aan een schaafwond als je op het schoolplein bij het spelen bent gevallen. Je lichaam repareert dat zelf. Dat doet het door allerlei stofjes naar de wond toe te sturen:

De bloedplaatjes dichten het gat door een web te maken van eiwitdraden (fibrinedraden) De bloedplaatjes en de rode bloedcellen blijven hangen in het net, de bloedvaatjes trekken samen om de wond kleinder te maken. Binnen een paar uur zit er een knapperig korstje op die de wond beschermt tegen bacterien en onder het korstje wordt een nieuw velletje gemaakt.

Het lichaam werkt niet alleen zo bij wondjes, het werkt op dezelfde manier als je heel erg schrikt.

schrik

waaah!

Noem maar eens op wat je allemaal voelt als je schrikt of wat je allemaal ziet bij iemand die schrikt.

Je hart bonkt. Je denkt sneller. Je voelt je bang. Je krijgt een rood geicht. Je gaat sneller ademen. Andere mensen kunnen zien dat je een andere houding krijgt, een beetje in elkaar gedoken en dat je pupillen in je ogen groter worden. Toch wordt je ook weer rustig na het schrikken, dat duurt bij de ene persoon langer dan bij de ander. Ook dat doet je lichaam, het komt weer tot rust en maakt daar ook soms stofjes voor.

Of als je griep krijgt. Dan maakt je lichaam de witte bloedcellen wakker om het virus weer uit je lichaam te jagen: ‘D’r uit! Jullie zijn onwelkome gasten!’

Soms gebeurt het dat je je niet helemaal fit voelt. Door een tijd laat naar bed te gaan of in de winter als het koud en nat is, of als je vaak zenuwachtig bent of je ergens veel zorgen over maakt of een tijdje niet zo gezond gegeten hebt. Dan werkt je lichaam een beetje minder hard, lijkt het alsof het een beetje slaapt. Dan krijg je wel een klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, keelpijn of ben je sneller boos dan anders of moet je snel huilen of krijg je ineens griep.

uche-uche...

uche-uche…

Meestal gaat dat weer vanzelf over, vooral als je weer een paar keer vroeg naar bed bent gegaan, als het weer lente wordt, gezond eet, wat extra fruit neemt en een paar dagen rustig aan doet of even praat met papa of mama over je zorgen. maar als het toch niet overgaat of het steeds weer terugkomt dan kun je dus naar de dokter of naar de homeopaat of naar allebei.

Wat is het verschil tussen een dokter en een homeopaat?

au...

au…

Als je met oorontsteking bij de dokter komt dan kan de dokter je een medicijn geven tegen de bacterie die zorgt voor de oorontsteking, dan gaat de bacterie dood en ben jij beter. De homeopaat denkt andersom en denkt ook over de tijd na de oorontsteking. Soms is het nodig om dat je zo’n medicijn van de dokter krijgt maar als je vaker oorontsteking hebt dan kun je naar de homeopaat en die gaat met het homeopatische medicijnje lichaam wakkerschudden, want doordat je lichaam niet helemaal ‘wakker’ was, daardoor niet helemaal goed werkte, kon de bacterie in je oor komen en een ontsteking maken, als het lichaam weer wakker wordt en zijn werk weer goed doet dan zorgt die ervoor dat de bacterie weggaat en dan ben je ook weer beter, doordat je je lichaam sterker gemaakt hebt.

 

Bij de homeopaat worden er allemaal vragen gesteld. Bij iemand met oorpijn vraag ik bijvoorbeeld altijd hoe je je voelt met de pijn. Ben je bozig en geirriteerd? Voel je je zielig en wil je het liefst tegen papa of mama aanhangen? Of heb je heel hoge koorts en zit je een beetje voor je uit te dromen, ben je een beetje afwezig/sloom en heb je een rood gezicht en geen dorst?

Je kunt naar de homeopaat met allerlei dingen zoals oorpijn, keelpijn, buikpijn, zeker als je dat vaak terugkrijgt.

Naar de homeopaat omdat je je vaak sip voelt omdat je:Unknown-1

grrrr...

grrrr…

Vaak verlegen bent. Dan kun je naar een homeopaat. Iedereen is wel eens bang om te gaan slapen omdat ‘ie een enge film gezien heeft maar als dat steeds vaker gebeurt of als je niet alleen durft te slapen dan kun je ook eens een bezoekje brengen. Als je snel boos wordt en je daar niets aan kunt doen of heel veel gedachten in je hoofd hebt die maar over elkaar buitelen, dat wordt ook wel ADHD genoemd. Ook als je moeite hebt om grappen te snappen en ze vaak serieus neemt en daardoor boos. Of als je het moeilijk vind om naar iemand toe te stappen die je niet kent terwijl je graag met die jongen of dat meisje zou willen spelen. Of stel dat je huisdier is doodgegaan en je blijft daar heel erg lang verdrietig van …dat zijn allemaal redenen om eens een bezoekje te brengen aan de homeopaat.

Ook komen er veel kinderen bij me met eczeem of asthma, vaak een groene snottebel of een blaasontsteking…

De vragen die ik stel (die sommige mensen en kinderen echt gek vinden) gaan over eten, wat vind je lekker bijvoorbeeld, en wat niet, van welk eten wordt je ziek (denk maar aan een pinda-allergie of als je moet spugen omdat je niet tegen vis kunt) Hoe slaap je? Slaap je goed? Val je makkelijk in slaap, word je vaak wakker? Slaap je op je rug, je buik, je zij? Waar gaan je dromen over? Houd je van beweging? en zweet je makkelijk en speel je het liefste binnen of buiten? Voel je je ‘s morgens, ‘s middags, ‘s avonds het beste? Welk seizoen vind je het fijnst en wat is je lievelingskleur? Waar maak je je zorgen over? Waar ben je bang voor? Wat maakt je boos? En nog veel meer…

Dan ga ik nadenken en kies ik medicijnen die jouw lichaam kunnen helpen om weer aan het werk te gaan, zodat je weer gezond alles kunt doen waar je blij van wordt.